Τμήμα: Β1

Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Ελένη Κωνσταντοπούλου

Στα πλαίσια της ερευνητικής εργασίας οι μαθητές και οι μαθήτριες θα ασχοληθούν με τη:

  1. Μελέτη διατροφικών συνηθειών στην Ελλάδα (μεσογειακή διατροφή) και στον κόσμο.
  2. Εργαστηριακή εξέταση της ποιότητας των τροφίμων (χημική ανάλυση σε βασικά είδη τροφίμων)
  3. Μελέτη της λαογραφίας παραδοσιακών τροφών στην Ελλάδα (ψωμί, τυρί, κρασί, λάδι)
  4. Μελέτη της συνεισφοράς των Επιστημών στη μελέτη των τροφίμων (Χημεία-Βιολογία-Τεχνολογία-Οικονομία-Κοινωνιολογία-Οικιακή Οικονομία-Αγωγή Υγείας-Περιβαλλοντική Εκπαίδευση-Λογοτεχνία-Τέχνες-Θεολογία)